Deel 1: Starten met bloggen en een steuntje in de rug

DEEL 1:
STARTEN MET BLOGGEN EN EEN STEUNTJE IN DE RUG


‘Niet omdat het moeilijk is durven we niet, maar omdat we niet durven is het moeilijk!’ Heel toepasselijk in het geval van blogvrees volgens mij! Het is aan jezelf hier overheen te stappen toch? Echt wel! Ik heb besloten deze vrees te overwinnen. Ik ga klanten inspireren, ik ga mijn webshop “aantrekkelijk” maken voor Google. En daarbij, mijn blogs zullen een superfijn vertrekpunt van een effectieve content marketingstrategie zijn. Wil jij ook graag bloggen maar durf je niet? Lees dan mee met mijn "ik-wil-gaan-bloggen-maar-hoe-dan-tocht" en ik hoop dat jij dan de stap ook gauw durft te zetten om te gaan bloggen.

Is mijn blog goed genoeg?

Natuurlijk ben ik onzeker of mijn blogs goed genoeg zijn. Maar als ik niets probeer zal er sowieso niets gebeuren! Eerlijk? Ik bedenk eigenlijk iedere keer een reden om er niet aan te beginnen.
Maar nu heb ik een plan:
1. Ik ga bloggen over het overwinnen van mijn blogvrees en de blogcursus die ik volg.
2. Ik ga tijd reserveren op vaste momenten, een flink tijdsblok om me alleen met de blog bezig te houden.
3. Natuurlijk ga ik het mijzelf wel een beetje comfortabel maken. Bijvoorbeeld lekker in het zonnetje op het terras met een cappuccino, pen en notitieboek, zo kan ik mij volledig op het bloggen concentreren.
Dus blogvrees aan de kant. Ik voel dat het mij nu gaat lukken! 

Stok achter de deur 

Week 1: Zo! Mijn eerste stap is gezet. Ik heb me opgegeven voor de onlinecursus “Bloggen voor ondernemers” bij Sell your stuff online. Ik vind dat zelf heel fijn, een onlinecursus volgen en er aan werken waar en wanneer het mij uitkomt. Stok achter de deur is nu in ieder geval dat ik, nu ik heb toegezegd er over te schrijven, ook moet leveren. Misschien heb je wel zin om mee te doen? De eerste week op het gladde blog ijs…

Vol goede moed

Vol goede moed ga ik van start. Ah, fijn! Een overzichtelijke leeromgeving en ik zie direct waar we het over gaan hebben en uit welke stappen de cursus bestaat. Ik kan ook precies zien waar ik gebleven ben. Dat is fijn, want ik kan niet altijd even lang aan de cursus werken en moet soms onverwacht stoppen omdat er iets tussen komt.

Ongeduldig

Ik kom mijn “ongeduldige ik” al direct tegen. Ik sta namelijk in de startblokken gelijk te gaan bloggen… maar dat gaan we helemaal niet doen! Plop, even resetten en de “geduldige modus” aanzetten. Natuurlijk gaan we niet zomaar gelijk van start. Rustuuuug! Eerst krijg je een introductie en uitleg van de drie Sell your stuff online fundamentals. Natuurlijk zitten er dingen bij de je wel weet, maar het is wel fijn deze basis overzichtelijk bij elkaar te zien en zo snap je eigenlijk ook beter waarom je deze blogcursus gaat doorlopen. Dat is ook weer een motivator. Ik heb me voorgenomen niet te snel door te denderen en per blok 1 onderdeel af te ronden.

Lekker schrijven

Zelf vind ik het fijn om lekker op papier mee te schrijven. Gelukkig ben ik zelf de grootste fan van mijn eigen producten: gelijk een ringbandje in een nieuwe kleur gekozen om te vullen met het blog blok en notitievellen.

Conclusie week 1

Ik vind de introductie zeer verhelderend, de leeromgeving heel duidelijk en een goede basis voor de volgende stap. De uitleg van de drie Sell your stuff online fundamentals zorgt dat je echt weet waarom je deze blogcursus gaat doorlopen. Dat werkt motiverend.

Dit was voor nu even het verslag tot en met de introductie. Tot de volgende keer. Dan ga ik verder met bloggen basics. 
Ik hoop dat jullie intussen ook lekker verder bloggen, want je weet het; niet omdat het moeilijk is durven we niet, maar omdat we niet durven is het moeilijk!

Lees verder blog deel 2

Heb jij ook zin om te beginnen met de online cursus? 

Je krijgt maar liefst 25% korting op de online blogcursus voor ondernemers van Sell your stuff online met de code:
papertime
Klik, bestel, maak gelijk gebruik van de code en ga direct van start!

    17-06-2021 15:24     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.