Deel 2: Starten met bloggen en en 20 soorten blogs

Vervolg deel 1

Deel 2: Starten met bloggen en 20 soorten blogs

Ik moet iets bekennen. Ik wist eigenlijk niet eens dat bloggen zo belangrijk is voor je bedrijf. Ik wist wel dat het kon helpen bij het goed vindbaar maken van je shop op Google, maar het blijkt ook je expertise zichtbaar te maken, je kunt er je klanten mee inspireren en daarmee aan je binden en uiteindelijk heeft het ook nog invloed op de conversie.

Kies de manier van bloggen die bij jou past

Nou, reden genoeg om door te gaan met stap twee van de online blogcursus voor ondernemers van Sell your stuff online die ik volg. De cursus staat vol met fijne voorbeelden. Waardevol, hierdoor krijg je meer het gevoel dat jij het ook kan. Dat het haalbaar is zeg maar. Er zijn verschillende mogelijkheden en jij slaat de weg in die bij jou past.

Wat is er nou fijn aan bloggen?

En het fijne van bloggen wordt nog eens haarfijn toegelicht; je kunt er social media posts van maken, nieuwbrieven vullen en naar je website verwijzen. Jouw eigen content kanon! Super! Zo krijg jij toch ook zin om aan de slag te gaan. Mijn faalangst begint ook een beetje weg te zakken. Hoe meer ik inzie dat bloggen relevant is voor mijn webshop, hoe zelfverzekerder ik word.

Even wat voorwerk

Doordat we nu ook echt aan de slag gaan krijg ik steeds meer grip en dat voelt goed.
Nog wel even wat voorwerk trouwens… De opdracht om je doelstellingen smart uit te werken is wel even een kluif. Ik vind het altijd moeilijk als ik mijzelf vragen moet stellen en beantwoorden als het nieuwe materie is. Maar zowel de vragen 'wat is je doel' als 'wat is jouw publiek' zijn duidelijk. Na het uitschrijven van de opdrachten heb je hier een helder beeld geschetst.

Het onderwerp van jouw blogpost

Lekker, nu gaan we echt beginnen met bedenken en schrijven. Wel gelijk iets waarmee je blog hangt of staat: het onderwerp van je blogpost. Lijkt makkelijk maar nu blijkt al hoe belangrijk is dat je weet wie jouw publiek is en wat ze interessant en inspirerend vinden. Ze moeten zich echt aangesproken voelen. Fijn, dat voorwerk was dus niet voor niets!

20 soorten blogs

Als jij weet wat je met je blogpost wil bereiken en wat je publiek is kun je gaan kijken welk soort blogpost hierbij past en hoe je dit gaat brengen (je kunt bijvoorbeeld ook een videoblog of podcast van je blog maken). Zo fijn, een lijst van 20 soorten blogs met inspirerende uitleg. Echt wel iets om altijd bij de hand te hebben ter inspiratie. Gastblogs, winacties, casestudies en ga zo maar door. En vervolgens een bonus van fijne inspirerende voorbeelden. Ik ga eerst 10 onderwerpen kiezen waar ik de komende tijd mee vooruit kan. Nou, hiermee gaat het wel lukken denk ik! Volgende keer weer verder!

Ook zin om te gaan bloggen?

Je krijgt maar liefst 25% korting op de online blogcursus voor ondernemers van Sell your stuff online met de code:
papertime

    03-07-2021 23:44     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.