Blogvrees en vijf tips om dit te overwinnen

Blogvrees en vijf tips om dit te overwinnen

Met regelmaat bloggen staat al jaren bovenaan mijn doelen-lijstje. Hele lijsten met interessante onderwerpen en ideeën liggen klaar. Maar er is nog één probleem: ik heb blogvrees!
Nou, dan blog je toch lekker niet zou je zeggen. Maar het lijkt mij juist wél leuk en het zal voor mijn onderneming ook waardevol zijn.
Want wist jij dat je door te bloggen je klanten inspireert zodat ze zich aan je verbonden voelen en ze bij je terugkomen? Google is ook dol op webshops die blogs bevatten. Wat dacht je van je blog als vertrekpunt van een effectieve content marketingstrategie?


Blogvrees is om te overwinnen

Het woord blogvrees is voor mij eigenlijk tweeledig: enerzijds durf ik niet te bloggen (ik vrees dat ik zal falen, mijn blogs niet goed genoeg zijn) en bedenk ik iedere keer een reden om er niet aan te beginnen. Anderzijds schuilt er een beetje jaloezie in het woord blogvrees. Het zit in mijn allergie… ik heb een vrees voor mensen die bloggen. Eigenlijk een beetje jaloers op wie wél durft te bloggen. Ze doen het altijd met zoveel overgave en passie. Waarom begin ik zelf niet gewoon?
Ik heb voor de spiegel eens goed mijzelf in de ogen gekeken en gezegd; als je dit wil moet je het doen!

 

Tip 1. Tijd toekennen om te bloggen

De eerste tip die ik als “planner” makkelijk zelf zou moeten kunnen toepassen is tijd reserveren om rustig op stoom te komen en niet gelijktijdig in je hoofd bezig te zijn met de andere dingen die je allemaal nog moet doen. Het is zo makkelijk om het woord “bloggen” op je to do lijst te zetten, maar daarmee kom je er niet. Het is namelijk zo dat dat woord heel makkelijk vooruit te schuiven is. Je zult het actief moeten maken (blog schrijven) en er tijd in je planning aan moeten toekennen. Tijd om rustig op stoom te komen, je idee uit te werken, de tekst globaal uit te schrijven en vervolgens te finetunen en tot slot te checken op strategie, inhoud, opbouw, stijl en vormgeving. En dat is niet niks. Dus reserveer, liefst op vaste momenten, een tijdsblok om te gaan bloggen.
 

Tip 2. Ideale omstandigheden om te bloggen

Als je ondernemer bent en zelf kunt bepalen wanneer je wat doet is deze tip zeker goed toe te passen. Nu je in ieder geval in je agenda het schrijven van je blog echt een “plek” hebt gegeven, moet je ook de plek hoe en waar je gaat schrijven optimaliseren. Ga echt zitten voor het bloggen. Niet achter je bureau met een stapel werk naast je wat nog gedaan moet worden. Maar kies juist eens voor een totaal andere omgeving om te schrijven. Ga eens lekker in het zonnetje zitten op het terras met een cappuccino, pen en notitieboek. Of wat dacht je van gewoon thuis. Nestel je op je lievelingsplek op de bank met pen, notitieboek en lekker kopje thee. Jij bent er klaar voor! Kortom, wáár mag je helemaal zelf weten, maar zorg in ieder geval dat het een lekker comfortabel plekje is waar je je volledig kunt concentreren.

Tip 3. Bloggen en inspiratie

Ja, ja, veel gehoorde smoes. Je roept natuurlijk direct; “ik héb geen inspiratie”. Maar dat is onzin! Die heb je wel, maar jouw inspiratie zit vast. Vast in dat koppie van je. Want anders kon je nooit zoveel bruisende ideeën en plannen hebben. Jij bent creatief anders was je nooit gaan ondernemen. Dus de vraag die rest is nu gewoon: hoe komt het er nou uit!
Ik heb goed nieuws voor je. Eveline Broekhuizen heeft een geweldig kaartendeck ontwikkeld (52 kaarten en oefeningen om te schrijven vanuit je intuïtie). Dit kaartendeck moedigt je aan diepere lagen van jezelf te leren kennen, zodat je begint én blijft schrijven. De unieke combinatie van quotes, inzichten en schrijfoefeningen laat de woorden stromen vanuit je hart. Net of je een coach bij je hebt die je aanmoedigt… Zij heeft speciaal over het gebruik van de kaarten bij bloggen een blog geschreven; hoe je met de kaarten kunt werken als je naar een knipperende cursor zit te staren of continu zit te scrollen op social media om inspiratie te krijgen (en meestal niet te vinden).
Zij heeft deze geweldige tool ontwikkeld om je hersenen eens lekker wakker te schudden. Ik verzeker je; met haar kaartendeck “De moed om te schrijven” gaat het strómen. Dus lees vooral haar gastblog op Paper Time over hoe je kunt beginnen met bloggen met haar kaartendeck. Lekker schudden met die schrijfskills!

Tip 4. Blog blok voor houvast

Zo! De omstandigheden zijn ideaal (check). Je hebt je kaartentool binnen handbereik om je schrijfskills te activeren (check). Nou, als kers op te taart hebben we dan nog: het Blog Blok van Paper Time. Dé tool om je blog te checken, te perfectioneren, te finetunen en om je voortgang te checken. En die maak je helemaal compleet in combinatie met een ringbandje in 1 van de vijf nieuwe kleuren samen met een bijpassend blok notitievellen, zodat je waar je ook bent (trein, terras, in het bos) lekker kunt gaan zitten schrijven! Dus ook dat kan geen smoes meer zijn om het bloggen uit te stellen.


Zelfverzekerd

Ben jij nu nog niet zelfverzekerd genoeg om het over een andere boeg te gooien en de woorden op het papier te laten stromen?
Lees dan snel verder want wij hebben nog een vijfde tip.


Tip 5. Leren bloggen: online of offline

Goed, nu je er echt veel aan gedaan hebt om je blogvrees aan de kant te zetten gaat het vast wel lukken. Maar mocht je toch onzeker zijn of gewoon toch nog iets meer basis nodig hebben dan kun je ook overwegen een basiscursus bloggen te volgen. Zodat je kunt gaan bloggen met een plan of de kleine kneepjes te weten kunt komen. En hé, blogvrees staat ook in mijn woordenboek, dus ik heb maar eens onderzocht wat de mogelijkheden zijn.
Je kunt kiezen voor een offline aanbieder. Zo is de cursus van Superblogger een goede basis voor zakelijk bloggen. Tijdens de cursus ligt de focus juist op niet commerciële onderwerpen, zodat je tijdens het bloggen makkelijker inspiratie zult hebben. Ook schrijven voor het web wordt besproken. Een halve dag klassikaal en je bent helemaal bij en voelt je zelfverzekerd genoeg om jouw eigen blog online te zetten. De cursus wordt gegeven in Nijmegen.

Liever online een cursus volgen, waar en wanneer het jou uitkomt? Volg dan de onlinecursus “Bloggen voor ondernemers” bij Sell your stuff online. Mega fijne cursus in handige leeromgeving. Vraag jij jezelf regelmatig af; 
"Hoe zorg ik ervoor dat klanten zich bij mij thuis voelen?" of "Hoe word ik beter zichtbaar" en "Hoe kom ik hoger in de zoekresultaten in Google?" Door goed en regelmatig bloggen... en dat leer je met deze cursus!
Toen ik de uitleg las waarom te bloggen voor je onderneming was ik helemaal overstag: "Binnen jouw webshop of -site daar is jouw plek, de omgeving waar jij bepaalt wat bovenaan staat, wanneer en voor hoe lang. Daar in jouw 'clubhuis' (blog dus) ben je niet afhankelijk van een algoritme. Het is er super relaxt, want er staan (wellicht) geen schreeuwende advertenties rond je zorgvuldig op gepende tekst en hoef je niet blauw te betalen om zichtbaar te zijn. Staat je blogpost, dan gebruik je social media én je nieuwsbrief als bewegwijzering met de route naar je clubhuis. Hoe heerlijk klinkt dat?" Lees deze blog van Sell your stuff online over bloggen voor ondernemers


Kortom, vrees is om te overwinnen. Ik ben heel benieuwd naar jouw resultaten! Heb jij ook een beetje hulp nodig? Dat snap ik. Had ik zelf ook.
Maar hoe fijn is het niet dat ik je nog een beetje extra mag helpen.
Om precies te zijn met een SUPERFIJN AANBOD. Ik ben zelf deze cursus aan het volgen en houd een dagboek bij, deze zal ik binnenkort met jullie delen.
Daar komt 'ie: je krijgt maar liefst 25% korting op de online blogcursus voor ondernemers met de code:

papertime
Klik, bestel en maak gelijk gebruik van de code

    03-06-2021 14:24     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.