4 tips om te beginnen met bloggen met een kaartendeck

4 tips om te beginnen met bloggen met een kaartendeck & fijne winactie


Hoe begin jij met bloggen? Ga je achter je laptop zitten, open je een leeg document en… Blijf je minutenlang naar een knipperende cursor kijken? Of zit je voor je het weet alweer te scrollen op social media? 
Wees gerust; schrijven gaat niet altijd vanzelf. Zelfs bij mij als schrijfcoach niet. Daarom heb ik het kaartendeck "De moed om te schrijven" ontwikkeld. In dit blog deel ik 4 tips over het bloggen met een kaartendeck, zodat ook jij niet hoeft te wachten op de flow of te zoeken naar inspiratie, maar op elk moment kan starten met het schrijven van een authentiek blog.

1.    Kom in de mood om te schrijven

Steek een kaars aan, zet een inspirerend muziekje op of beluister een meditatie. Pak dan het kaartendeck en trek een kaartje. Wanneer je dit ritueel elke dag, elke week of elke maand herhaalt, wordt het een vaste routine. En daar houdt ons brein van. Dus zodra je het kaartendeck pakt, weten je hersenen al: we gaan weer schrijven. Zo raak je een stuk minder snel afgeleid en is uitstelgedrag verleden tijd!2.    Dump je ideeën

Bekijk de quote op het kaartje dat je getrokken hebt. Wat doet deze zin met je? Welke gedachten en associaties roept de quote bij je op? 
Pak een leeg vel papier en schrijf alle woorden op die in je opkomen. Het hoeft niet netjes of logisch te zijn. Je maakt gewoon even je hoofd leeg door al je ideeën op papier te dumpen. 

3.    Start met een warming-up

Laat je niet gek maken door direct een perfecte beginzin te willen verzinnen. Als je gaat sporten verwacht je toch ook niet dat je gelijk records verbreekt, maar ga je eerst even warmlopen? Maak daarom eerst je schrijfspieren soepel door te gaan freewriten. 
Lees het tekstje dat bij de quote hoort. Welke zin trekt jouw aandacht? Schrijf die zin met de hand over, zet een timer op 10 minuten en schrijf verder. Laat je intuïtie je leiden naar de volgende zinnen. Je hoeft niet te letten op spelling of logica. Het gaat er niet om wát je schrijft, maar dát je schrijft. Als je niks meer weet, dan schrijf je gewoon ‘ik weet niks meer’. Blijf nieuwsgierig naar wat er daarna komt, want vaak ontdek je dan de mooiste inzichten!4.    Ontdek je eigen stem

Bij elk kaartje hoort ook een schrijfoefening. Deze oefeningen moedigen je aan om je eigen tone of voice te ontwikkelen, zodat jouw blogs uniek zullen klinken. Vergroot je zelfvertrouwen met de volgende oefening: 
Maak deze zin af en blijf schrijven: 
Eén ding weet ik zeker, en dat is …

Door te bloggen aan de hand van het kaartendeck "De moed om te schrijven" kom je tot de kern van je verhaal. Die eerste versie schrijf je voor jezelf, met de hand. Maar je wil natuurlijk ook dat je blog gevonden wordt en de lezer raakt. Dus wanneer je je blog overtypt, houd dan de checklist van het Blog Blok van Papertime bij de hand, zodat je je tekst gelijk doeltreffend kan herschrijven. 

WINACTIE

DE WINACTIE IS GESLOTEN

Nou, daar komt 'ie: de fijne winactie. Wij (Eveline Broekhuizen Schrijfcoach en Marloes Lubberding van Paper Time) denken dat jullie wel heel graag wat blog inspiratie willen, even lekker die schrijfskills wakkerschudden. En dat kan! 
Win jij het Paper Time Blog Blok samen met het kaartendeck van Eveline?

Hebben?

Je kunt het Blog Blok bestellen bij Paper Time.
Het kaartendeck is verkrijgbaar bij evelinebroekhuizen.com Tot en met 20 juli 2021 hoef je met de kortingscode PAPERTIME bij bestelling van het kaartendeck geen verzendkosten te betalen. 

Winnen? Wat je er voor moet doen?

Wil je het Blog Blok en het inspirerende kaartendeck winnen?
- Volg @paper_time_werkplanner en @schrijfcoach_eveline op Instagram
- Zet onder de winactie-post waarom jij zo graag dit toffe set wil winnen.
- Je kunt dit doen tot en met maandag 31 mei
- Wij maken de winnaars bekend op dinsdag 1 juni.

GASTBLOGGER

Eveline Broekhuizen (1983) is schrijfcoach en heeft ruim twaalf jaar ervaring in het boekenvak. Eveline begeleidt coaches en ervaringsdeskundigen met het schrijven van een boek dat impact maakt. Het kaartendeck De moed om te schrijven heeft ze ontwikkeld om vrouwelijke ondernemers aan te moedi-gen om te schrijven vanuit hun intuïtie. 
www.evelinebroekhuizen.com

  Eveline Broekhuizen     18-05-2021 14:14     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Mona Ceron -  31-05-2021

Dit zijn alvast geweldige tips. Kans gewaagd om deze leuke prijs te winnen, zodat ik ook eindelijk eens mijn weg vind in het schrijven van een blog op mijn website.