Hoe doorbreek jij vaste patronen? 

Hoe doorbreek jij vaste patronen? 


Vaste patronen en steeds weer dezelfde valkuilen. Waarom gaat het toch altijd fout als je je voorneemt je aan je planning te houden?

Grip op je werkdag verdwijnt

Waarschijnlijk herken je het wel; je hebt een drukke baan of bent zelfstandig onderneemster met veel verschillende opdrachten. Je bent zo druk dat je tijdens het werken regelmatig dingen vergeet en bent met van alles bezig maar niets komt af. Langzaam voel je de grip op wat je moet doen verdwijnen! Je wil graag dingen veranderen maar door vaste patronen en valkuilen lukt het je niet je aan je planning te houden. Hoe komt dit nou en wat kun je er zelf aan doen?Altijd maar doorgaan

Vaste patronen zorgen dat je altijd maar doorgaat. Je agenda is vaak al vol, je hebt nieuwe plannen waar je maar niet aan toekomt en je geniet te weinig van wat je al wel hebt bereikt. Waar gaat het fout en waarom loop je daar eigenlijk nu zo tegenaan? 
Reflectie helpt je vast te stellen waardoor jij vastloopt. En weet jij wat de Indian summer met je emoties kan doen?Indian summer

Zit je ook te veel in je hoofd, heb je moeite met concentreren en moeite met het vieren van wat je wel bereikt hebt? Waarschijnlijk ga jij ook altijd direct maar door? Waarom je er nu extra veel last van hebt? Indian summer! Deze emoties passen echt bij deze periode van het jaar waar we nu in zitten. Je hebt hard gewerkt en het is nu tijd om eens goed te kijken waar je mee bezig bent. Wat doet jou goed, waar voel jij je fijn bij (en natuurlijk ook wat jou te veel energie kost).

 


Achteromkijken

Achteromkijken, je neemt er niet altijd tijd voor. De waan van de dag en de toekomstige uitdagingen vragen voortdurend je aandacht. Maar dat is wel de manier en het moment om te beseffen welke doelen je WEL bereikt hebt. Waar je energie van krijgt. Wat je juist niet meer wil doen en wat je nog niet hebt gedaan en de komende periode kunt aanpakken. Een goede evaluatie op z’n tijd kan jou echt vooruithelpen. Zeker in deze periode.

Jouw reflectie moment

Ho, stop! Pas op de plaats! Dit is het moment om aan de slag te gaan. Je gaat jezelf vragen stellen en visualiseren met de Paper Time stoplicht-printable. Waar wil je mee wil stoppen en waarmee wil je juist doorgaan. Creëer een lekker sfeertje waar je je prettig bij voelt. Kopje cappuccino, fijne pen, print het formulier uit en pak je agenda (of Paper Time werkplanner) er maar vast bij. 

Patronen doorbreken door vragen te stellen

Blader terug in je agenda en bekijk afgelopen kwartaal eens goed.
1. Wat werkte goed voor jou? Welke dingen deed je waar je je prettig bij voelde en resultaten mee kon boeken? 
2. Als jij het woord succesvol omschrijft, waar denk je dan aan? Als je in je agenda kijkt, wat was een succes voor jou? 
3. Wanneer je terugkijkt op de afgelopen periode, waar krijg jij dan een heel gelukkig gevoel van? 
4. Wat werkt voor jou echt niet, wat geeft jou negatieve energie? Wat deed je afgelopen periode wat je absoluut niet meer wilt doen? 
5. Wat deed je afgelopen periode wat je eigenlijk zonde van je tijd vond?

6. Wat vond jij afgelopen kwartaal superleuk om te doen en wil je blijven doen? 
Schrijf bij het rode stoplicht waarmee je wilt stoppen en bij het groene stoplicht waar je mee door wilt gaan. 

Trek jouw conclusie

Kun jij uit de antwoorden een conclusie trekken? Is je iets helder geworden wat je zeker regelmatig wilt blijven doen of juist niet meer wilt doen in de toekomst? 
Bewaar het resultaat en pak je formulier er gewoon bij als je jouw week gaat inplannen in je planner.

Welke conclusie kan ik zelf trekken na het invullen van de printable? Ik wil meer tijd blokken om afspraken voor te bereiden en uit te werken, regelmatig offline en/of online yin yogalessen volgen bij Studio KARA en op een vast moment in de week terug- en vooruitkijken met behulp van mijn planner om meer grip op de werkweek te krijgen en minder stress.

Ga aan de slag met waar jij energie van krijgt!

    16-09-2021 13:20     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Sonia (Mme La Poule) -  23-09-2021

Leuke blog en zeker food for thought. Ik ga ermee aan de slag en ben benieuwd wat het mij gaat brengen.