Waar moet een business planner aan voldoen?

Waar moet een business planner aan voldoen?

Je hebt grote dromen met je bedrijf. Elke keer als je eraan denkt krijg je een grote glimlach op je gezicht, maar als je dan gaat bedenken hoe je die droom werkelijkheid gaat maken verandert die glimlach al gauw in een frons. Want; waar moet je beginnen? Om je heen hoor je andere ondernemers praten over planningen maken, dus je gaat op zoek naar een fijne business planner om jouw dromen mee te verwezenlijken. Maar waar moet een fijne business planner aan voldoen?

Een business planner moet je de ruimte geven om te ondernemen

Er zijn ontzettend veel verschillende planners en agenda’s te vinden, maar welke nu perfect is voor jou is uiteindelijk een kwestie van smaak. Toch zijn er een aantal onderdelen waar een goede business planner aan moet voldoen om jou te kunnen ondersteunen in het waarmaken van jouw grootste dromen.
1.    Ruimte voor afspraken 
Een van de belangrijkste onderdelen van een business planner is de ruimte die je hebt voor afspraken. Om een goed overzicht te kunnen maken van je week, moet je ook op kunnen schrijven wat je op de dagen afgesproken hebt met anderen. 

2.    Genoeg ruimte voor taken
Naast de afspraken wil je ook op kunnen schrijven wat de taken zijn die je die week wil afronden. Dit zijn dan de taken die geen specifieke datum hebben waarop je ook met iemand anders hebt afgesproken. 

3.    Overzicht voor social media
Hoe fijn als je in je planner ook kunt bijhouden of je al iets hebt geplaatst op een van je social media! Ontzettend veel onderneemsters werken met social media en vinden het lastig om het overzicht daarin te houden. Wanneer je in je planner ruimte hebt om dit te tracken kun je altijd zien of je nog op schema bent. 

4.    Mooie, overzichtelijke vormgeving
Het oog wil natuurlijk ook wat 😉 Een planner die er van binnen en buiten mooi en overzichtelijk uitziet motiveert extra om te gebruiken. Zo blijft plannen een feestje!

5.    Mogelijkheid om te customizen 
Een planner die de mogelijkheid heeft om aan te vullen met pagina’s, stickers of insteekhoezen zodat deze 100% bij jouw wensen aansluit is ideaal. Zo kun je alles wat je nodig hebt bij elkaar houden. Denk hierbij aan budget-planningen, project planningen of losse notitiebladen. 

6.    Gemakkelijk om mee te werken
Een planner die je niet gemakkelijk kunt gebruiken heb je weinig aan. Als je planner zo ingewikkeld is dat je elke keer weer moet zoeken hoe en waar je je notities hebt gelaten, werkt het eerder tegen je dan voor je. Je planner is bedoeld om jouw leven gemakkelijker te maken door efficiëntie en een ingewikkelde planner is alles behalve efficiënt.

7.    Ruimte om doelen op te schrijven (kwartaal en jaar)
Ruimte om je doelen op te schrijven is ook een echte must. Want zonder kleinere tussendoelen blijft een droom een droom. Om echt focus te krijgen deel je grotere doelen op in stukjes en door deze goed te plannen kun je jouw doelen in kleine stapjes behalen.  Wanneer je planner je de ruimte geeft om jouw grote doelen om te zetten in kleinere tussendoelen heb je goud in handen.

8.    Ruimte voor notities
Losse notitieblaadjes overal; herkenbaar? Als je een idee hebt wil je dit zo snel mogelijk opschrijven zodat je deze niet vergeet. Ruimte in je planner voor notities zorgt ervoor dat je altijd je ideeën bij de hand hebt en nog beter; je kunt je ideeën meteen inplannen zodat je er ook daadwerkelijk iets mee doet!

Een goed voorbeeld van een fijne business planner is de werkplanner van Paper Time. Met behulp van de focusmethode en deze planner kun je je doelen in kleine stukjes delen en in kleine stapjes je dromen omzetten in haalbare doelen. De Paper Time werkplanner is een goed afsluitbaar boekwerk met daarbinnen een ringband wat je de mogelijkheid geeft om bladen en insteekhoezen toe te voegen, bladen eruit te halen als je hebt zitten knoeien met je planning en om notities en to-do lijstjes in te klikken zodat je deze niet meer kwijtraakt. Super handig toch?

Welke droom wil jij waarmaken?


 
    01-03-2020 19:40     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.