Plan je eigen workation

Superfijne productiviteits-tip! Plan je eigen workation!
 


Je kent het wel; je wil een boek schrijven, even doorknallen met je marketingplan of gewoon eens ongestoord lekker veel werk verzetten. Hoe sommige mensen dit voor elkaar krijgen? Zij boeken een workation

Huh? Wat is dat een workation? Dat is een werkvakantie. Dus een combinatie van werken en vakantie houden. Alleen of samen met een groep ga je een paar dagen, of zelfs een week, werken aan een bepaald doel om zo in een relatief korte tijd veel resultaat te boeken. In een fijne, andere en inspirerende omgeving. Dat klinkt goed! En dat is het ook. Het is namelijk de ultieme productiviteits-tip. 

Samen of alleen werken?

De workation wordt steeds populairder in Nederland. Bij een workation ga je met 100% focus aan de slag om aan je bedrijf te werken. Dit kan georganiseerd met een groep onderneemsters om van elkaar te leren, om workshops te volgen en samen te werken. En uiteraard om samen te ontspannen. Maar jij kunt het natuurlijk ook zelf organiseren, alleen of met z’n tweeën. Want hoe leuk is het niet om je eigen privé workation te boeken? Het is zo verfrissend eens op een andere plek te werken. Een andere omgeving kan zo inspirerend zijn! Natuurlijk ben je ook veel minder gauw afgeleid. Geen huilende kinderen, geen bergen strijkgoed, geen zolder die je moet opruimen. Heerlijk een paar dagen rust om full focus te creëren! 
 

De kracht zit hem in de combinatie van werk en ontspanning


De kracht van de workation zit hem in de combinatie van full focus werken en ontspanning. De verandering van omgeving zal je creativiteit goed doen! Loop je vast? Ga dan naar buiten, maak die boswandeling, laat alles even los. Als je dan terugkomt in je idyllische vakantiehuisje ga je gelijk aan de slag. Schrijf vervolgens op een groot vel papier alles op wat er in je opkomt. Natuurlijk de voor de hand liggende ideeën, maar ook alle gekke, vreemde, aparte ideeën die eigenlijk niet voor de hand liggen. Juist deze gekke ideeën kunnen leiden tot toffe creatieve concepten.
 

Waar moet je aan denken als je een workation gaat boeken?

Het handigste is de reservering niet te ver van huis te doen, zo ben je niet onnodig veel reistijd kwijt. Ga niet naar een stad, maar juist naar een plek waar je lekker kunt wandelen. Frisse boslucht, tjilpende vogeltjes… Hoe relaxed en vol plannen kun je niet terugkomen van een stevige boswandeling! Extra fijn is het om te boeken met een andere ondernemer. Zo kun je lekker sparren en als je vastloopt kun je elkaar weer op weg helpen. Vergeet niet te checken of er een goede wifi verbinding is en een grote tafel om aan te werken. Neem ook voor de zekerheid je verlengsnoer, ergonomische zitkussen en muismat mee.
En tot slot: helaas is de workation niet vanzelfsprekend aftrekbaar bij je belastingaangifte. Daar zitten namelijk wat haken en ogen aan. Of een workation zakelijk aftrekbaar is, is volledig afhankelijk van jouw specifieke situatie. Hiervoor kun je het beste eerst informatie vragen bij je belastingadviseur. 

Beste productiviteits-tip ever

Het boeken van een workation is op zich al een toffe productiviteits-tip. Maar hoe we hier de productiviteits-tip ever van kunnen maken? Door je goed voor te bereiden en onderstaande punten in jouw workation plan mee te nemen:
-    Heb je er goed over nagedacht wat je precies wil gaan doen? Wat is nu eigenlijk het doel van jouw workation? Misschien je volledig focussen op je jaarplanning. Of je bruist van de ideeën en gaat die eens onderzoeken, skippen of juist uitwerken. Zodat jouw ruwe diamanten, waar je in de waan van de dag niet aan toe kwam, als pareltjes mee naar huis gaan. 
-    Zorg dat je alles goed regelt, zowel aan het thuisfront als op het gebied van “afwezigheid” voor opdrachtgevers. Zet je afwezigheidsmelder aan. Plan vaste momenten voor het afhandelen van mail (liefst zo min mogelijk laten afleiden door mails tussendoor).
-    Maak naast de visualisatie van het doel van je workation (middels een mooi portable vision-board), een agenda voor jezelf waaraan je je echt kunt houden. Zet hier ook in wanneer je gaat ontspannen, mediteren, eten enz. 
Vervolgens werk je een overzicht uit (op basis van die agenda) van alle taken die je wilt doen, zet deze om naar acties. Pas als je dat die dag hebt afgerond ga je je mail uitwerken en in hiervoor vooraf ingeplande tijd uitwerken of inplannen voor na je workation.
-    Bruis je van de ideeën en worden dit er alleen maar meer tijdens deze geweldig inspirerende workation? Geen probleem! Als jij namelijk acties bedenkt die niet bij het doel van jouw workation passen hoef je ze niet verloren te laten gaan! Zorg dat je een braindump-boek bij de hand hebt, deel deze met tabs in verschillende hoofdstukken in (toffe product ideeën, wat wil ik nog leren, mega goede blog onderwerpen enz.). Als je terug bent van je workation kun je deze geweldige ideeën op een door jouw ingepland moment rustig opnieuw beoordelen en zo gaan ze niet verloren.
-    En tot slot: begin je dag met de klus waar je het minste zin in hebt!

Het is wel duidelijk; er zijn heel veel voordelen aan het boeken van je eigen privé workation.
Je bent er helemaal uit, hoeft geen vrije dagen op te nemen, je bent veel productiever en creatiever en je hebt een volledig andere mindset. Ik zou zeggen; pak je agenda en boeken maar!

Wil je nog een tip voor een leuk workation adresje?

Boek het mega schattige boshuisje van Paper Time via Natuurhuisje.nl of natuurhuisje-lochem.nl

Gratis werkpakket

Hoe leuk zou het zijn als je op dit fijne adresje een gratis Paper Time werkpakket krijgt t.w.v. 35,- p.p. www.happlify.nl en Paper Time hebben een super fijne code voor jou aangemaakt. Nadat je hebt geboekt stuur je een mail met je reserveringsgegevens en de opmerking HAPPLIFY-WORKATION naar info@paper-time.nl
Wij zorgen dat er dan voor 1 of 2 personen (afhankelijk van jouw boeking) een mega handig werkpakket met Paper Time producten voor je klaarligt. Hoe fijn is dat! Het aantal beschikbare pakketten is beperkt, dus boek gauw!


    


 

    26-02-2021 20:10     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.