Paper Time werkblad focus visie moodboard maken

Maak jouw droom waar en krijg focus met jouw eigen visie-moodboard

Heb jij mooie plannen, goede ideeën, maar heb je moeite gefocust te blijven als je op een zijspoor terechtkomt, afgeleid raakt of gestrest bent? Dan is er nu een manier om jouw focus te visualiseren. Naast dat het superleuk is om te doen, is dit de manier om je doelen in beeld te brengen en concreet te maken; het visie-moodboard 

Visualiseer je doelen

Een eerste stap om je dromen waar te maken, zet je door je doelen te visualiseren. Als je ze voor je ziet, worden je doelen “echt” en kun je er veel gemakkelijker naartoe werken. Waar wil jij zijn tussen nu en vijf jaar? Wat wil je en hoe ziet dat er dan uit?

Moodboard stappenplan

Maar hoe maak je nou zo’n moodboard? Dit begint met jezelf een aantal vragen te stellen en op te schrijven:
1. Wat wil je graag? Wat wil je maken, ontwikkelen of bereiken in de toekomst?
Wil je een boek schrijven, een merk in de markt zetten of een cursus ontwikkelen? 
2. En dan? Als je dit doel bereikt hebt, hoe ziet jouw leven er dan uit? In welke omgeving leef je? Met wie wil je veel tijd doorbrengen?
3. Schrijf ook woorden en uitspraken op die weergeven hoe je je voelt na het bereiken van die doelen. Voel je je sterk, gezond, tevreden, voldaan…?
4. En tot slot vat je samen waarom je dit doel wilt bereiken (bijvoorbeeld: je wilt vrouwen helpen met plannen om grip op hun werkdag te krijgen, hun doelen te bereiken en meer tijd voor zichzelf te creëren…). 

Groot of klein moodboard?

En nu kun je echt aan de slag! 
Bedenk eerst of je een groot moodboard wil voor aan de muur, of juist passend op 2 A5 vellen zodat je ze altijd mee kunt nemen in je planner of agenda.
Ga op zoek naar tijdschriften en folders. Blader erdoorheen en knip plaatjes, kleurvlakjes, symbolen en inspirerende uitspraken of teksten uit die passen bij jouw antwoorden op de visie-moodboard vragen. Zoek via bijvoorbeeld Pinterest naar passende beelden of uitspraken of kijk of er mooie plaatjes op Google te vinden zijn.

Neem de tijd

Pak lijm en een groot vel papier voor aan de muur of juist A5 vellen voor in je planner. Zet in het midden jouw naam en plak als een mind map al jouw gevisualiseerde antwoorden rondom jouw naam.
Ga lekker aan de slag en neem de tijd. Echt goed visualiseren lukt nou eenmaal niet als je haast hebt. Plan er echt de tijd voor in en doe rustig aan. Maak ene feestje van ermee bezig zijn. En maak het jezelf niet te moeilijk; dromen zijn om bij te stellen 

De wereld ligt voor je open

Klaar met scheuren, knippen en plakken? Heerlijk toch om zo met je droom bezig te zijn? 
Kijk! Voor je ligt jouw focus! Gebruik het visie-moodboard om beslissingen te nemen en je doelen vast te stellen voor het komende jaar, kwartaal, maanden, weken en dagen. Weet je niet waar je moet beginnen? Hoe je meer vrijheid kunt krijgen, flexibel kunt zijn en groeien? Wil jij heir echt mee aan de slag? Misschien is de Paper Time Focus methode wel iets voor jou! 

Download hier het gratis werkblad
 
    03-08-2020 12:14     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.