Maxima en de drie prinsessen

MAXIMA EN DE DRIE PRINSESSEN

Het tot bloei komen van de Viltbloemist is een ondernemersverhaal wat ook jouw verhaal kan zijn. Een verhaal over hard werken, je passie volgen, maar ook gewoon over geluk hebben, op het juiste moment de juiste mail sturen en over vallen en opstaan. Daphne vertelt over roze muren en prinsessen.

Wie had kunnen bedenken dat mijn droom en passie, het maken van bloemen van wolvilt, zo’n groei zou meemaken. In 2021 ben ik gevraagd door de gemeente Eindhoven om de boeketten voor koningin Maxima en de drie prinsessen te maken. Wat een opdracht! Het gevoel dat ik had toen ik mijn boeketten op TV zag, is nog steeds onbeschrijfelijk. Ik stuiterde door de kamer en was zo intens blij. Echt de kroon op mijn werk. Ongeveer drie jaar geleden zei ik nog dat ik dat echt te gek zou vinden om de bloemen voor Koningsdag te kunnen maken en nu werd deze droom echt waarheid.

Hardop zeggen

Hoe het nou zo gekomen is met Maxima en de prinsessen? Lang verhaal kort: het helpt om te vertellen wat je graag wilt! Is het jou wel eens opgevallen dat als je zegt: “Oh, ik hoop dat het straks niet gaat regenen” dat het dan vaak ook echt gaat regenen? Of “Ik wil geen 3 gooien met de dobbelsteen” en dat je juist 3 gooit? Dat komt omdat het universum niets kan met wat je niet wilt. Schreeuw dus van de daken – of iets subtieler: zeg het of schrijf het op – wat je juist wel wilt! Ga in gesprek met mensen die je bewondert, stuur een mail, schrijf een dm, maar altijd vanuit je hart en je gevoel, zonder verwachtingen. Er kunnen dan echt geweldig dingen gebeuren.

Als mens heb je groei nodig, groei om te kunnen zijn wie je wilt zijn. Eind vorig jaar mocht ik, om mijn atelier verder te kunnen uitbreiden, een ruimte huren in Plan B in Eindhoven. Mijn atelier aan huis werd te klein en ik wilde vooruit. En ja, dat is spannend. “Jemig, wat doe ik nou?”, dacht ik. Een echt  huurcontract ondertekenen, huur  betalen, een verzekeringen afsluiten. En wat helemaal op zijn kop werd gezet: mijn werkwijze. Maar zonder nieuwe stappen ontstaat er geen groei!

Roze vloer en muren

Nu mag ik - wanneer ik wil - genieten en werken in mijn roze oase (mijn atelier heeft een roze vloer en muren) en kan ik vol inspiratie nieuwe ontwerpen maken. Hierdoor is er ruimte ontstaan voor nieuwe bloemen in mijn assortiment. Steeds mooier en gedetailleerder, ik blijf ontdekken hoe ik het wolvilt nog mooier kan verwerken en daarin mijn eigen weg te volgen. De bloemen passen steeds beter bij hun natuurlijke evenbeeld.

Ik gunde mijzelf ruimte buitenshuis en plotseling ben ik nog zichtbaarder, voelen mensen mijn groei ook en komen er nieuwe uitdagingen op mijn pad. Kortom, gun jezelf groei zodat je kunt bloeien en nieuwe “takjes” kunt laten ontstaan in je leven die jou nieuwe inzichten en mogelijkheden geven. Blijf bij je gevoel, luister naar je hart, ook al is haar stem soms overruled door de stemmen van je verstand. Ook jij mag roepen wat je graag zou willen en wie weet kunnen we elkaar wel ondersteunen en/of vooruithelpen. Want iedere ondernemer in dit boekje werkt vanuit haar hart en groeit en bloeit omdat ze dat zichzelf gunnen, maar juist ook jou.

Daphne

Gastblog door Daphne - Viltbloemist.nl

Foto Daphne: @liefsvanfleur
    24-03-2022 11:17     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.