De 4 redenen om papieren bloemen te gebruiken bij productfoto's

De 4 redenen om papieren bloemen te gebruiken bij productfoto's


Op mijn zoektocht naar mooie props voor mijn productfoto's kwam ik schitterende papieren bloemen tegen van Anouk Bohmer op Instagram (@anoukbohmer).

Anouk Bohmer

Zij vertelde dat het maken van papieren bloemen ontspannend werkt en zorgt er echt voor dat je nog beter naar de prachtige natuur gaat kijken en je jezelf blijft verwonderen over de kracht van de natuur. Want elk blaadje is zo bijzonder en zo lastig om na te maken, het kost vele uren om een simpele bloem te maken. Maar hoe vaker je bloemen maakt hoe beter je weet wat je moet doen en hoe het werkt. Maar elke nieuwe bloem blijft een uitdaging, maar de verwondering in de natuur maakt dit elke keer weer goed. 
Papieren bloemen worden al vele jaren gemaakt, maar heeft in Nederland nog niet zoveel bekendheid. Een van de bekendste papieren bloemen maaksters van vroeger is Mary Delany zij maakt van haar papieren collages ware kunstwerken die door de jaren heen nog steeds als grote inspiratiebron zijn voor de vele papieren bloemen kunstenaars over de hele wereld.

Ik vrees dat ik dat geduld niet kan opbrengen of de vaardigheid bezit ze zelf te maken.  Wel geniet ik enorm van haar kunstwerken en kocht wat bloemen bij haar om te gebruiken als prop voor mijn productfoto's. De bloemen leiden niet af, maar stellen juist mijn producten centraal en je kunt er de gewenste sfeer mee creëren. 

Waarom zou jou jij papieren bloemen gebruiken bij jouw fotocomposities?

1) Je wil duurzaam bezig zijn

De meest logische reden waarom je de papier bloemen wilt gebruiken is uit duurzaamheidsgevoel. Elke keer bloemen kopen, die daarna verwelken is zonde. Papieren bloemen blijven, bij de juiste omstandigheden, jaren mooi. Dus een investering waar je jaren plezier van hebt. 

2) Papieren bloemen ondersteunen jouw product

Papieren bloemen ondersteunen jouw product. Waar verse bloemen vaak erg aanwezig zijn op een foto, zijn papieren bloemen juist ondersteunend. Hierdoor springt jouw product er meer uit en krijgt dit de aandacht die het verdient. 

3) Je wil de juiste bloemen in de juiste kleuren

Een gouden tulp? Een blauwe zonnebloem? Alles is mogelijk! De mogelijkheden zijn eindeloos en hierdoor vind je altijd de juiste bloemen in de juiste kleuren die passen in jouw huisstijl. Of heb je liever een roos van 5 of  20 centimeter, ook dat kan! Jouw fantasie kan werkelijkheid worden en hierdoor kun je jouw foto helemaal naar jouw idee en wens vormgeven. 

4) Je bent niet seizoensgebonden!

Je bent niet seizoensgebonden! Margrieten in de winter? Kerstrozen in de zomer? Natuurlijk kan dat! Je kunt jouw ideale plaatje helemaal vormgeven, zonder dat je rekening hoeft te houden met de bloeiseizoenen. 
Kijk op:
@anoukbohmer
www.anoukbohmer.nl

Wil jij lekker zelf aan de slag? 

Natuurlijk, de kunstwerkjes van Anouk zul je niet snel evenaren. Maar hoe leuk is het niet om zelf ook aan de slag te gaan! 
Meer tips lees je op de website van Anouk bij zelf maken
Kijk ook eens bij de sjablonen en de DIY tutorial van Sostrene Grenes 
of misschien minder realistische bloemen, maar zeker niet minder leuk op Youtube
  
 
    21-12-2020 22:36     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.