BEPAAL ZELF SFEER MET KLEUR EN BEELD

BEPAAL ZELF SFEER MET KLEUR EN BEELD 

Of je nu bezig bent met de inrichting van je slaapkamer of van je kantoor, duidelijk is dat kleur en beeld de sfeer bepalen. Mijn kantoor is ingericht met vergrijsde groentinten. Ik voel me er helemaal thuis. Toch mis ik wat op de muur. Ik heb al een beetje rondgekeken op internet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn verschillende trends als je kijkt naar wanddecoratie; tropisch, bloemetjesbehang, abstract… Mijn voorkeur gaat toch uit naar kleurvlakken, misschien opgevrolijkt met een leuke muursticker.

Tussen de bestellingen in mijn eigen shop paper-time.nl was de bestelling van Marloes Rijsmus al opgevallen doordat zij een naamgenote van mij is (Marloes). Gelijk even naar haar webshop gegaan om te kijken of zij misschien leuke muurstickers in haar shop muurtotleven.nl heeft. Je vindt er niet alleen muurstickers, maar ook fotobehang, 3-D wanddecoraties en zelfs kapstokken en brievenbussen met vrolijke afbeeldingen. Marloes levert naast het standaard assortiment sinds het overnemen van de webshop in 2013 ook maatwerk aan klanten in Nederland en België.

Aangezien Marloes ook gebruik maakt van de Paper Time werkplanner heb ik haar benaderd en gevraagd wat zij dagelijks doet voor haar webshop en hoe zij de planner gebruikt.
Ze vertelt; “Op maandag t/m woensdag begint mijn werkdag met het naar school brengen van de kinderen. Dan ga ik weer naar huis, waar ik mijn computer aanzet en eerst de mailbox open om de mail weg te werken. Daarna werk aan de webshop. Dan kan zijn nieuwe producten toevoegen of teksten van producten herschrijven. Om 13.30 uur gaat de computer weer uit om de kinderen van school te halen. De rest van de dag is voor de kinderen en mijn man. Maar ik moet zeggen dat ik tussendoor ook wel eens wat doe. Als een klant belt of mailt bijvoorbeeld.
Op vrijdag gaan de kinderen naar de BSO en werk ik de hele dag aan de webshop. Of aan de administratie ;-) Het weekend probeer ik er voor het gezin en familie te zijn. Sport, boodschappen, verjaardagen; de weekenden zitten soms bomvol andere dingen dan webshop.”

Naast de werkzaamheden ben je natuurlijk altijd bezig met je shop. Marloes vertelt dat ze veel interieurstylisten en bedrijven op het gebied van wonen op social media volgt. En natuurlijk de activiteiten van haar leveranciers. Daarnaast zorgt ze ook voor ontspanning. “Ik ontspan mij door even heel bewust niet met de webshop bezig te zijn en een goed boek te pakken. Ik moet zeggen dat dat zelden lukt. Altijd sluimert de webshop op de achtergrond van mijn gedachten. Dan bedenk ik weer dingen die ik wil proberen of word ik getriggerd door een artikel in een woonmagazine.”

Een vol programma en een beetje grip op de dag is dan natuurlijk wel prettig. Enthousiast vertelt Marloes dat ze de producten van Paper Time voor het eerst zag op Instagram. “Toen ik de planner zag, was ik gelijk verkocht. Doordat ik altijd dingen bedenk voor de webshop, is het handig om ze op te schrijven. Anders ben je het zo weer vergeten. En je weet wat je te doen staat aan het begin van je werkdag. Ik gebruik de planner niet helemaal zoals het ingedeeld is. Ik kan rustig 3 weken met '1-weekindeling' doen. Afspraken zet ik in mijn Google agenda, omdat ik het weer handiger vind dat ik die altijd bij de hand heb. Ik gebruik de weekindelingen dus meer als notitieboek. Maar gebruik wel de indeling met prioriteiten. Ook de social media planner wordt volop gebruikt.

Ik vraag haar welke eigenschappen je moet bezitten om goed een webshop te kunnen runnen. “Je moet eigenlijk overal goed in zijn. Webteksten schrijven, administratie, promotie, marketing…. Noem maar op. Ik ben ook nog steeds zoekende hoe ik mijn webshop het beste kan laten opvallen. Het liefst wil ik alles zelf doen. Het voordeel daarvan is dat je geld uitspaart. Het nadeel is dat alles heel veel tijd kost. Ik ben actief op Facebook, maar weer minder op Pinterest en Instagram. Terwijl ik wel merk dat daar veel bezoekers vandaan komen. Dus moet daar mee gaan doen. Ik wil mij in ieder geval meer gaan onderscheiden met maatwerk naast het standaard assortiment wanddecoratie. Dus bijvoorbeeld een behang met eigen foto. Hierbij heb je meer contact met de klant, anders dan dat de klant via de webshop besteld. En dat vind ik ook erg leuk, dat klantencontact.”

De "gouden tip" van Marloes voor andere onderneemsters/werkneemsters?
Maak lijstjes en bepaal aan het begin van de dag wat je wilt doen. Streep af wat gedaan is en wat niet gelukt is schuif je door naar de volgende dag (tenzij het niet anders kan natuurlijk). Door het opschrijven van to-do items creëer je rust in je hoofd.


Succes met je shop Marloes!

www.muurtotleven.nl
www.facebook.com/MuurTotLeven.nl
nl.pinterest.com/muurtotleven/
www.linkedin.com/in/marloes-rijsmus-80a2a282/
twitter.com/MuurTotLeven

 
    25-05-2018 11:13     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.