Aandacht door de brievenbus

Aandacht door de brievenbus

Waarom echte post zo leuk is

Gehaast ga je achter je bureau zitten en je opent je inbox. Wat een lading reclame en nieuwsbrieven zitten er weer in. Een nieuwsbrief over werkdruk trekt je aandacht. Je leest hem vluchtig door en klikt verder. Geen tijd. Je zou hem wel even rustig willen lezen, maar er wacht nog een volle inbox.

Je loopt snel naar de keuken voor een kopje koffie. Plof! Een pakketje valt door de bus. Wat zou dat zijn? Nieuwsgierig loop je naar de gang. Echte post! Love it! Je maakt het open en het is een tijdschrift met een lief kaartje van je zus. “Neem je wel je rustmomentjes?”, schrijft ze. Ja, nu wel. Heerlijk even bladeren en koffie drinken. Die 10 minuten kunnen de mails wel wachten.Verrassing en aandacht

Waarom je zo van echte post houdt? Ten eerste zijn de meeste mensen dol op verrassingen. Echte post op je deurmat bezorgt je gelijk zo’n euforisch gevoel (minder leuk natuurlijk als het een blauwe envelop betreft). Hoe leuk is het als er tussen die stapels rekeningen en folders onverwachts een kaart of pakketje ligt dat speciaal voor jou bedoeld is? Daar word je direct blij van! Het is echt een verrassing op de deurmat. Ook het idee dat iemand aan jou heeft gedacht en speciaal een kaart voor je heeft uitgekozen en voorzien van de juiste woorden om jou te verrassen. De tijd en liefde die er in gestoken is voelt op zich al als een warme omhelzing. Laat staan de gedachte dat de verzender deze kaart ook in handen heeft gehad. De fysieke aanraking brengt het verre dichtbij.

Blijvende herinnering

Het leuke van echte post is dat het iets tastbaars is wat een aandenken wordt van een persoon of moment. Je hebt vast nog wel die ene mooie kaart bewaard die je van je oma hebt gekregen. Of die mooie kaart met een warme groet die je kreeg van een vriend of vriendin om je succes of sterkte te wensen. En als de kaart dan ook nog een gebruiksvoorwerp wordt zoals onze ‘Happy Hugs’ of ‘Happy Windows’ dan belandt de kaart niet bij het oud papier, maar krijgt hij een nieuw leven als vaas of als sticker die zorgt voor een blijvende herinnering.

Gastblog:
Irene van Nes | www.happywhatever.nl


 

    30-03-2022 14:07     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 geld in te zamelen voor een vrijgezellenfeest -  22-05-2024

Geweldig idee om geld in te zamelen voor een vrijgezellenfeest! Het maakt de dag nog specialer en zorgt voor onvergetelijke herinneringen.