Paper Time podcast - Opruimen


Opruimen

Luister naar deze nieuwe aflevering van de Paper Time podcast voor plannen met focus.
Deze week gaan we bezig met de verzamellijst die jij hebt gemaakt. In de vorige aflevering vertelde ik hoe je die lijst gaat maken om je hoofd leeg te krijgen. Nu gaan we lekker opruimen en ordenen. Zo kom jij dichter bij focus, plezier in je werk en ruimte om te doen wat jij graag doet.
 
Naar aanleiding van de vorige aflevering heb je alles opgeschreven en alles verzameld uit losse notitieboeken, je computer, je mobiel, je postbakje… noem maar op! Allemaal losse briefjes heb je bij elkaar gezocht zodat je weet wat al je taken zijn en dingen die je niet moet vergeten. Nou dat was bij mij een heleboel, geen wonder dat je hoofd zo vol zat. Maar nu je dat op volle lijst heb staan gaan we kijken: wat moet …of wat wil doen met deze taken.
We gaan nu krassen, strepen en kleuren.


Stap 1: MOET OF WIL IK MET DEZE TAAK IETS DOEN?
Je pakt de lijst met de verzamelde taken en projecten en begin met de vraag:
MOET OF WIL IK MET DEZE TAAK IETS DOEN?
Moet je het wel zelf doen? Brengt het je dichter bij je doelen? Kun je het skippen of delegeren?
VOORLOPIG NIET? Zet ze dan achter in je planner of in een notitieboek op je ooit/misschien lijst.
NEE? Verwijder ze dan of als ze gedaan zijn streep ze door of DELEGEER.
NU HOUD JE JA OVER
De lijst met acties die je nu over hebt zijn op te delen in:
  1. Meerdere acties = samen een PROJECT: Geef het project een naam en zet er een gekleurde stip voor, dezelfde kleur stip zet je voor de acties van dit project.
  2. Een ENKELE ACTIE.
  3. Een VASTE ACTIE/TAAK: Onderstreep de terugkerende vaste taken. Dit gaan we later uitwerken als we de planning gaan invullen. Je hebt dagelijks, wekelijks, 2-wekelijks, maandelijks en jaarlijks terugkerende taken. Hier kom ik in een volgende aflevering op terug. (luister naar de volgende podcast voor meer info)
Voor het uitwerken van jouw braindump kun je de printable gebruiken die ik online heb gezet: download braindump overzicht  

Stap 2: ZET VOOR ALLES WAT JE IN 2 MINUTEN KUNT DOEN EEN *

Stap 3: SPOED/BINNENKORT/BINNEN 3 MAANDEN
Dan heb je nog 3 kleuren markers nodig. Arceer met deze kleuren spoed, op korte termijn en binnen 3 maanden.

Nu ben je een heel eind en bijna klaar om echt met je planning bezig te gaan. Maak voor deze uitgewerkte braindump dus gebruik van de printable die ik online heb gezet: braindump overzicht  Ook handig om te gebruiken als je eenmaal je planning op orde hebt en er nieuwe acties of ideeën tussendoor komen. Die zet je dan op deze braindumplijst. Lekker uit je hoofd op papier, markeer ze en gebruik deze lijst dagelijks, wekelijks en maandelijks bij het maken van je planning.

De fijne Pilot Frixion markers zijn uitwisbaar en super handig. Nu zijn ze ook verkrijgbaar in onze shop. Ook de mooiste kleuren uitgumbare pennen van Pilot Frixion trouwens. Maak mooie dingen mee, plan en plan ze en tot de volgende aflevering.
 
    04-09-2021 12:14     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.